Ridehusspeil til kort- og langsider

Vi fremstiller ridehusspeilene våre selv og kan derfor tilpasse dem etter mål. Et ridehusspeil må være solid konstruert fra ytterst til innerst for å gi et nesten perfekt speilbilde på opp til 60 meters avstand.

Vi har i mer enn 40 år produsert stallvinduer til staller og brukt glass i mange av våre produkter. Produksjonen av speil til ridehaller var derfor et naturlig prosjekt å kaste seg over. Vi har også levert speil til hundetrening og store speil til treningssentre.

 

Ridehusspeilene er bygd opp av 50 mm selvbærende sandwich-paneler. Alle støtplater og isoleringsmaterialer er lukket med en gummibelagt not og fjør-samling, som gir en helt tett samling på baksiden av speilet. Hvert element måler B: 3 meter x H: 2 meter. Elementet består av en speiltavle som veier 96 kg og 3 stk. selvbærende sandwich-paneler som veier 60 kg. Inklusive u-profiler i toppen og bunden gir det en vekt på ca. 160 kg.

Speiltavlen er selvfølgelig helt limt fast og ikke bare klistret fast med noen få streker med silikon.

Spejldokumentation

Det er ingen «ramme» mellom speilene. I toppen og bunnen av hver tavle er det en varmgalvanisert u-profil. Helling justeres med en vantskrue på baksiden av speilet.

Ujevnheter i barrieren kan justeres i «skoen». Se bilde nedenfor. Du kan se flere bilder i galleriet med ridehusspeil.

Untitled-1

Rammeløst ridehusspeil. Der er bare noen millimeter luft mellom hver speiltavle.

Det er ikke brukt «sugende» materialer som f.eks. tre!  Alle materialer tåler fukt og skiftende temperaturer.

Vi har mer enn 150 referanser i Danmark.

Isolert ridehusspeil – hva betyr det?

Et ridehusspeil fra Rationel Staldinventar er bygd opp av et isolerende 50 mm pur/pir-panel. Panelet har samme isoleringsegenskaper som ca. 100 mm rockwool. Isoleringen har en begrensende effekt på dannelse av dugg på speilet. Det vil allikevel alltid være situasjoner hvor det kan forekomme dugg, og i ekstreme tilfeller til og med is, på speilet.

Dannelse av dugg avhenger av luftfuktighet og temperatur. Hvis det er en uisolert hall, kan temperaturen komme nær/under frysepunktet. Hvis luftfuktigheten samtidig er høy, vil det dannes dugg eller is på speilet. Spesielt tidlig om morgenen, når temperaturen er lavest, kan det oppstå problemer med dugg.

Det er det samme som skjer når man tar en dusj og speilet på badet dugger – luftfuktigheten er høy og luftas vanninnhold fortettes på speilets kalde overflate. Det beste man kan gjøre for å unngå problemer med dugg er å sikre god ventilasjon, slik at luftfuktigheten holdes så lav som mulig.

Et element på 3 x 2 meter består av en speiltavle som veier 96 kg, og de selvbærende panelene veier 60 kg. Inklusive u-profiler i topp en og bunden gir den en samlet vekt pr. element på ca. 160 kg.

Scroll to Top