Generell drift og vedlikehold

av produkter fra Rationel Staldinventar A/S

Alle stålkonstruksjoner er alltid varmgalvaniserte med mindre annet er avtalt.

Skader på sinken:

Varmgalvaniserte overflater krever normalt ikke vedlikehold. Hvis galvaniseringen krakelerer på grunn av mekaniske skader, kan den vedlikeholdes med sinkholdig maling med minimum 98% sinkinnhold, eller ved påføring av smeltesink.

Vedlikehold av bambusplanker:

Rengjøring
1) Bløtgjør plankene med masse vann. Bruk gjerne en vannslange, men ALDRI en høytrykksspyler.
2) Skrubb plankene med en stiv børste i lengderetningen. Bruk varmt vann tilsatt et mildt rensemiddel beregnet på tre, f.eks. Owatrol Marine Deck Cleaner. Børsten må være svært stiv, men bruk aldri stålbørste.
3) Hvis plankene er veldig misfarget starter du med å skrubbe i 45 grader mot lengderetningen, deretter fortsettes det i lengderetningen. Gjenta om nødvendig.
4) Skyll etter med rikelig med vann.

Oljing
1) Etter rengjøring må bambusplankene tørke i minimum 24 timer. Plankene må være helt tørre før ny olje påføres.
2) Olje kan bare påføres i tørt vær. Unngå direkte sollys når oljen påføres.

3) Benytt en god hardtreolje. F.eks. Woca Exterior Wood Oil / Trip Trap Terrasseolie
4) Følg anvisningene fra produsenten av oljen.

Tidsforbruk og pris

Utgifter til materialer til vedlikehold i en 10-årsperiode er ubetydelig.
Tidsforbruket avhenger av hvor raskt du arbeider, men hestefolk er jo arbeidsomme, så det går fort 🙂

Annen tidsbruk vil typisk være mindre reparasjoner tilknyttet sinken, samt justering av låser og stopp på dører, i tillegg til oljing av planker.

Hvitrust på sink

Materialene våre blir levert med lukkede biler, både til og fra verkstedet vårt. Varer blir også levert til kundene på lukkede biler, med mindre de må leveres med kran. Vi gjør alt vi kan for å beskytte sinken mot fukt.

Hvis det allikevel oppstår hvitrust på inventaret, er det viktig å komme i gang med avrensing tidlig i forløpet. Vi har gjort forsøk med strubolje fra VM Zink med gode resultater på vår egen utstilling. Du kan kjøpe produktet hos f.eks. Wupti.com

Sink er et levende materiale og hvitrust kan dannes hvis varmgalvaniserte emner utsettes for fukt eller kondens. Det går ikke umiddelbart utover levetiden, men det kan se voldsomt ut. Hvis den blanke "looken" ønskes bevart må all fukt og kondens tørkes av. Det er ikke mulig i en stall, men jevnlig tørking skader ikke.

Les mer om hvitrust hos Nordic Galvanizers.

Annet?

Nei, egentlig ikke. Produktene passer stort sett på seg selv. Hvis du børster skittet av en gang innimellom og oljer plankene en gang i året, er du godt dekket under normale forhold.

Scroll to Top