Stallvinduer

Stallvinduer fra Rationel Staldinventar er utført av kraftige varmgalvaniserte stålprofiler. Vi anvender såkalte RP-profiler som er spesialutviklet til fremstilling av vinduer. Mange produsenter benytter billige profiler de selv sveiser sammen. Vinduer som er fremstilt av RP-profiler har en flottere finish og er bedre beskyttelse mot rust enn sammensveisede profiler

Hos Rationel Staldinventar går vi ikke på kompromiss med funksjon og funksjonalitet.

 

Fakta og fordeler:

  • Aluminiumslister- uten plastikk
  • Mulighet for buet overside og sprosser
  • Tremmer av Ø20-rør- uten rundjern
  • Rustfrie bolter- ingen el-galvanisering
  • Rustfri fjæraktivert lukking
  • 6 mm herdet glass – de fleste bruker 4 mm glass
  • Solide hengsler
Lakkerte vinduer på forespørsel

Utover det er det selvfølgelig gjennomførte design der vi bl.a. ikke skrur glasslistene fast, men benytter et patentert klikksystem.

Se galleri med stallvinduer

Sidehengsler gjør det mulig for hesten å stå med hodet i det fri. Dette er svært viktig, da det i mange hestestaller er akutte støvproblemer. Utover å stå helt åpne, kan vinduene også leveres med en vindusholder, slik at de kan stå åpne i 3 posisjoner.

Vinduer fra Rationel Staldinventar er fremstilt med ekte sprosser, som på gammeldagse vinduer. Dvs. sprossene deler opp vinduene i flere små glassdeler. Det finnes produkter på markedet med såkalte falske sprosser, der sprossene er montert utenpå glasset. Det koster litt mer å fremstille vinduene med ekte sprosser, men det gir en finish man ikke oppnår med falske sprosser.

Våre stallvinduer fås med termoglass og herdet glass. Flere og flere velger herdet glass, og velger dermed bort beskyttelsesgitter. Herdet glass er ca. 6 x sterkere enn vanlig glass i en termorute. Hvis uhellet er ute og hesten sparker direkte på glasset, vil det herdede glasset splintre i ufarlige krystaller, som nedsetter risikoen for kuttskader betydelig. Herdet glass har bruddstyrke C, mens termoglass til sammenligning har bruddtype A.

Du kan lese mer om glasstyper og bruddtyper i Bygningsreglementet.

Vi er behjelpelige med veiledning i forbindelse med hvilke stallvinduer som passer til din stall. Denne servicen koster ingenting, så kontakt oss gjerne.

Vi opplever ofte at hestene konstant står med hodet ute av vinduene og følger med fra hesteboksene sine når f.eks. de gamle faste støpejernsvinduene er skiftet ut med nye stallvinduer som kan åpnes. Det er svært forståelig hestevelferd!

Ifølge den danske hesteloven skal det være minimum 7% naturlig lys i forhold til det samlede gulvarealet. Det kan komme fra stallvinduer, stallporter og stalldører, samt evt. lys ovenfra i stallen.

Vi har designet våre produksjonsprosesser til størst mulig fleksibilitet. Derfor har vi ikke ferdige vinduer på lager, men fremstiller hvert enkelt vindu til de målene som passer til den enkelte kundes prosjekt. Alt fremstilles på egen fabrikk i Hedenstad, Danmark. Vi etterstreber at leveringstiden på vinduer ikke overstiger 4 uker.

Du er velkommen til å komme innom og se vår lille utstilling av vinduer.

Scroll to Top